Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro de Marita Lorenz

Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro De Marita Lorenz este o poveste absolut impresionanta. Povestea de viata a autoarei consemneaza unul dintre cele mai insemnate evenimente ale istoriei secolului XX. Putem spune ca a trait o viata ca n filme incepand cu lagarele de concentrare ale nazistilor la Fidel Castro, CIA si asasinarea lui Kennedy. Ilona Marita Lorenz isi incepe confesiunea prin a recunoaste ca a fost martora la multe evenimente semnificative din istorie, viata politica a celei de-a doua jumatati a secolului XX.

Ilona Marita Lorenz s-a nascut in 1939, la Bremen, tatal sau fiind comandant de vas militar, iar mama o actrita americana. In timpul razboiului a tecut prin lagarul de concentrare Bergen Belsen. Dupa terminarea razboiului, a fost violata de un soldat american, pe cand avea doar sapte ani.

La inceputul anilor 1959, vasul de croaziera Berlin comandat de tatal sau, unde se afla si ea, a ajuns in portul Havana. Acolo, Fidel Castro a dorit sa urce la bordul lui pentru a vedea cum arata, acesta fiind momentul in care a cunoscut-o pe Marita Lorenz, pe vremea aceea, in varsta de 19 ani. Aceasta s-a oferit sa ii fie ghid, prezentandu-i toate compartimentele, sala masinilor si cabinele de clasa I. La un moment dat, Fidel Castro a intrebat-o care este cabina fetei, iar aceasta l-a dus sa o vada. Ajuns acolo, a intrat, a inchis usa si a sarutat-o, aceasta ramanand profund impresonata.

Intorcandu-se la New York si locuind cu fratele sau, Joe, intr-o zi ii suna telefonul. Era Fidel Castro care o invita la Havana. Marita nu a stat pe ganduri, iar a doua zi a s-a urcat in avionul companiei Cubana Airlines.

Marita Lorenz a devenit amanta lui Fidel Castro, a ramas insarcinata si a a nascut un baiat care i-a fost rapit de autoritatile cubaneze. CIA a incercat sa o convinga sa incerce sa il asasineze pe Castro, dar ea nu a fost de acord.

S-a despartit de Fidel Castro si a devenit amanta fostului dictator venezuelean Marcos Perez Jimenez, caruia i-a facut si lui un copil. S-a invartit intr-un cerc de exilati cubanezi, agenti CIA, membri FBI si ai Mafiei. Printre ei, i-a cunoscut pe Lee Harvey Oswald, asasinul presedintelui John F. Kennedy si pe Jack Ruby, asasinul lui Oswald.

De asemenea, a fost amanta altor barbati cu putere in lumea interlopa. S-a inconjurat de barbati, a inventat minciuni ca sa se protejeze pe ea si pe copiii ei, a spus adevarul atunci cand i-a convenit.

Cartea Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro reda cu nonsalanta despre toate acestea si multe alte marturii. Multe dintre cele relatate de Marita Lorenz sunt fapte dovedite de istorici, in timp ce altele nu au fost confirmate. Autoarea poveste cu o usurinta uimitoare tot ce a trait in viata sa lunga si nu se sfieste sa vorbeasca despre orice.

Cartea poate fi citita si ca un document istoric, si ca un thriller si ca un roman, pur si simplu.

Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro Citate:

“Am fost inconjurata de barbati. Am inventat minciuni ca sa ma protejez, pe mine si pe copiii mei, si am spus adevarul atunci cand mi-a convenit.”

“Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro. O viata ca-n filme: de la lagarele de concentrare ale nazistilor la Fidel Castro, de la CIA la asasinatul lui Kennedy.”

“Mereu mi-a fost sortit sa fiu singura. Si nu stiu de ce.”

Vezi oferta Libris

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Bookzone

Vezi oferta Libhumanitas

Vezi oferta eMAG

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post