Arta simplitatii de Dominique Loreau

“Arta Simplitatii”, scrisa de Dominique Loreau si publicata de Editura Baroque Books & Arts, aduce in prim-plan o filozofie de viata inspirata din principiile de trai japoneze, imbinand rafinamentul si disciplina cu estetica, intr-o maniera care ne indeamna sa reconsideram modul in care ne raportam la mediul inconjurator si la propriul corp.

Autoarea, stabilita in Japonia de peste douazeci de ani, a abordat aceasta carte cu o perspectiva inradacinata in traditia orientala, unde simplitatea devine o expresie a elegantei si a intelepciunii. Motto-ul “Less is more” devine piatra de temelie a acestui ghid pentru o viata mai putin complicata, mai autentica si mai implinitoare.

Unul dintre domeniile in care aceasta carte isi rasfrange influenta este amenajarea locuintei. Autoarea ne incurajeaza sa adoptam o abordare minimalista, cu obiecte functionale si de buna calitate, concentrandu-ne pe practicitate si confort. Prin aceasta, se incurajeaza crearea unui spatiu care sa elibereze mintea si sufletul de aglomeratie si haos, incurajand linistea si armonia interioara.

In plus, cartea subliniaza importanta adusa starii de bine a corpului si a sanatatii fizice prin adoptarea unei alimentatii echilibrate si sanatoase. Autoarea ne indeamna sa fim atenti la calitatea hranei si sa ne ascultam organismul, mancand atunci cand simtim foame si acordand atentie semnalelor pe care corpul ni le transmite.

De-a lungul cartii, Loreau ne provoaca sa ne eliberam de prejudecati si constrangeri sociale, sa renuntam la consumul excesiv si sa ne concentram pe esential. Intr-o lume in care consumul si stresul domina adesea vietile noastre, “Arta Simplitatii” ne ofera un ghid pretios pentru a redescoperi frumusetea si implinirea in lucrurile simple si autentice.

Una dintre marile virtuti ale cartii consta in abordarea sa prietenoasa si accesibila. Autoarea transmite sfaturi practice si realiste, sustinute de exemple inspirationale si povestiri personale, facand ca principiile filozofiei orientale sa fie usor de inteles si de aplicat in viata de zi cu zi.

“Arta Simplitatii” de Dominique Loreau este o carte care provoaca la reflectie si ofera un ghid pretios pentru cei care doresc sa adopte o abordare mai simpla si mai autentica in viata lor. Prin paginile ei, cititorii sunt invitati sa imbratiseze principiile esteticii si eticii orientale, gasind bucurie si implinire in esentialul fiecarei zile.

Citate din “Arta simplitatii”:

“Casa ar trebui sa fie un loc de relaxare, o sursa de inspiratie, un spatiu terapeutic. Orasele noastre sunt supra-populate, zgomotoase, cu prea multe culori si atractii vizuale care ne agreseaza si ne ranesc. Casa e cea care trebuie sa ne redea energia, vitalitatea, echilibrul, bucuria.”

“Daca folosirea unui obiect aduce cu sine teama de a-l sparge pentru ca e pretios, sentimentul diminueaza placerea pe care ne-o ofera utilizarea lui.”

“Să ne ocupăm de noi înşine, să fim prieteni cu propria noastră persoană, să ne respectăm – acestea sunt principalele noastre îndatoriri.”

“Indivizii lipsiti de toleranta si de intelegere pot sa ne impiedice sa evoluam. Incet, dar sigur reduceti importanta pe care o au aceste persoane in viata dumneavoastra. Si nu pierdeti niciun minut gandindu-va la oamenii care nu va plac.”

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Libris

Vezi oferta Libraria Delfin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post