Arta subtila a nepasarii de Mark Manson

Mark Manson este un scriitor si blogger, care prin cartea Arta subtila a nepasariiaduce in prim-plan o metoda non-conormista pentru o viata mai buna. Este cartea care i-a adus faima pe plan international devenind rapid foarte populara.

Aceasta carte ne ofera idei prin care sa putem intelege cat de important este sa avem acea doza de nepasare. Interesul pentru orcine si orice fapt pot deveni, la un moment dat, nocive, conducand chiar si catre aparitia unei boli. Mark Manson ne invata sa tratam cu indierenta anumite evenimente din viata noastra sau a celor din jur si sa devenim astfel mai echilibrati, facand distinctie intre ceea ce este cu adevarat important si ce nu.

Sigur ca in viata fiecaruia exista griji si obligatii familiale, sociale ori profesionale. Acesta pot deveni o adevarata povara pentru timp, pe termen scurt, mediu sau lung. Cu cat o anumita situatie ne preseaza mai mult timp, cu atat riscam sa ne punem in pericol sanatatea fizica si pishica.

Atunci cand fiecare situatie ne influenteaza intr-un mod sau altul viata, indiferent in ce masura, aceaste pot construi reale obstacole in calea fericirii noastre. Ne pot impovara, ne pot consuma energia si ne putem indeparta de la obiectivele noastre.

Aceasta carte ne invata sa face distinctia intre ceea ce este important si ceea ce are proporitate, concentrandu-ne astfel asupra lucrurilor care conteaza. In cautarea perfectiunii, avem tendinta de a ne arunca in vrajba unui stil de viata galopant, stresant, fara satisfactia implinirii reale.

Arta subtila a nepasarii ofera explicatii si argumente relevante prin care cititorul va intelege ce merita cu adevarat energia sa fizica sau psihica. De asemenea, autorul atrage atentia asupra usurintei cu care se concentram asupra lucrurilor banale ale vietii, scapand din vedere evenimentele realmente importante.

De asemenea, pentru fiecare persoana simte nevoia de a gasi fericirea, autorul insista si asupra ideii de a face diferenta intre clipele de eurofire de care avem parte si fericirea care stare de spirit, ce devine o constanta in viata noastra. Momentele de euforie nu sunt altceva decat o fericire iluzorie, fara satisfactie pe termen lung. De aceea, este esential sa infrumta realitate, sa lasam deoparte durerea si fricile ascunse, si sa privim cu seriozitate si maturitate fiecare moment si etapa parcursa in viata.

Mark Manson se adreaza cititorilor asemenea prietenilor sai, cu o sinceritate transanta si cu argumente ce nu ar putea fi contrazise. Pentru a putea incepe sa cititi aceasta carte, trebuie sa fiti pregatiti sa priviti obiectiv lucrurile, sa va analizati viata si sa va asumati alegerile.

Arta subtila a nepasarii este o lectura ce trebuie analizata in profunzime, poate chiar si recitita, pentru a avea impactul dorit asupra vietii voastre. Chiar daca multe lucruri vi s-ar parea incomode, este momentul sa imbunatatiti calitatea vietii si sa tratati evenimentele ca atare. Indiferent de cat de mult ne-am strofoca sa alergam dupa lucruri materaile, fericirea ne va scapa mereu printre degete, iar aceasta carte tocmai acest lucru demonstreaza.

De asemenea, aceasta este si cartea care ne reaminteste de principiile vietii pe care le-am uitat si ne ghideaza catre acea latura pe care societatea a estompat-o cu ale sale principii. Acestea nu fac altceva decat sa ne indeparteze de la adevarata noastrra natura, dorinte, interese, pasiuni.

Atunci cand te simti impovarat de griji, iti este teama de eseca, asumare sau chiar te simti neindreptatit, aceasta carte te poate ajuta sa vezi lucrurile dintr-o alta perfectiva, poate una mai impaciuitoare. Te poate ajuta sa ai o viata ara temeuri si ascunzisuri. Te vei elibera si te vei simti impacat cu propria persoana. Este ghidul ideal pentru cei care se simt sufocati de probleme si obligatii fie familiale sau profesionale. Este sansa prin care s-ar putea elibera si ar putea lucra la o versiune mai buna a propriei persoane.

Citate interesante extrase din carte

In definitiv, nicio persoana cu adevarat fericita nu simte nevoia sa se protapeasca in fata oglinzii si sa recite mantre despre fericire. Omul fericit este pur si simplu fericit.

Cheia unei vieti mai bune nu este sa-ti pese de mai multe lucruri, ci de mai putine, adica de ce este adevarat, urgent si important.

Tot ceea ce este important in viata se castiga prin depasirea existentei negative aferente.

Noi alegem intotdeauna care sunt lucrurile de care sa ne pese si care sunt cele de care sa nu ne pese, fie ca ne dam seama, fie ca nu.

Durerea si pierderea sunt inevitabile, asa ca nu are rost sa le opunem rezistenta.

Esecul este calea spre evolutie.

Cand singurul indicator al succesului este fa ceva – atunci si esecul devine un pas inainte.

Actiunile din iubire sunt valide doar atunci cand nu vin la pachet cu conditii sau asteptari.

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Libris

Vezi oferta BookZone

Vezi oferta Libraria Delfin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post