Esti ceea ce gandesti de Wayne W. Dyer

esti ceea ce gandesti

Esti ceea ce gandesti! Principii taoiste pentru zilele noastre de Wayne Dyer este un ghid care ne invata pas cu pas modul in care putem aplica principiile Tao Te Ching in viata de zi cu zi. Cartea este inspirata din cele 81 de versete ale lucrarii Tao Te Ching scrisa de Lao-Tzu cu 600 de ani inainte de Hristos, fiind in legatura cu divinitatea.

In ciuda faptului ca au trecut mai bine de 2600 de ani, totusi principiile prezentate in aceasta carte raman de actualitate si aplicabile si in zilele noastre. In fond, oamenii nu sunt chiar atat de diferiti fata de acum cateva mii de ani in ceea ce priveste modul de gandire asupra aspectelor de baza ale vietii sau anumitor instincte.

De asemenea, este cunoscut si faptul ca Wayne Dyer a studiat si trait timp de un an Tao Te-Ching, sintetizand astfel foarte bine invataturile lui Lao Tzu, ulterior reformulandu-ne in asa fel incat sa poata fi intelese si aplicate cu usurinta si in zilele noastre. Printre sfaturile sale prezentate in aceasta carte, vei gasi recomandari referitoare la ceea ce este important in viata, cum sa fii perserverent si modul in care trebuie privite anumite situatii.

Fiecare verset reprezinta, de fapt, esenta fiecarui capitol. In general, invataturile pe care le transmite in aceasta carte ne ghideaza catre un mod de gandire sanatos, fara excese, ne face sa intelegemca nu este necesar sa controlam fiecare aspect al vietii noastre, ci sa traim momentul si sa lasam viata sa isi urmeze cursul firesc.

Este un mix foarte bun de teorie si practica si ne provoaca sa facem in fiecare zi un exercitiu care sa ne schimbe gandirea, dar si stilul de viata. Ar fi bine sa parcurgeti pe indelete fiecare capitol, sa reflectati asupra ideilor expuse si sa va ganditi cum le puteti aplica in viata de zi cu zi – ce trebuie sa schimbati, la ce trebuie sa renuntati si ce aveti de facut pentru a fi impacat cu tine insuti.

Iata cateva citate interesante pe care le-am extras din carte:

“Practica TAO astazi alegand o imprejurare in care ai putea sa te aperi sau sa te justifici si in care alegi, in schimb, sa nu faci asta.”

“Poate ca ai o lista lunga cu obiective despre care crezi ca te vor face fericit atunci cand le vei fi atins, dar daca iti examinezi starea de fericire din acest moment, vei constata ca desi ti-ai indeplinit niste dorinte sau ambitii din trecut, asta nu ti-a oferit o stare de bucurie de luinga durata. Dorintele pot produce anxietate, stres, sentimentul ca te afli intr-o competitie […]. Cauta sa atingi o stare de fericire in orice imprejurare a vietii tale, in loc sa astepti ca evenimentele externe sa-ti aduca bucurii.”

“Orice lucru pe care trebuie sa il faci […] fa-l in felul tau unic, cu flerul tau personal. A fi creativ inseamna a te incredere in inclinatiile tale launtrice, a ignora criticile si judecatile si a nu mai opune rezistenta talentelor tale innascute.”.

“Cand iti sufoci viata cu prea multe bunuri, placeri, onoruri si activitati, cand ai ajuns in mod clar in care mai mult este de fapt mai putin, aceasta arata ca esti in armonie cu ego-ul tau, nu cu TAO. Cand traiesti cu modestie, stii exact cand sa te opresti, sa renunti sa-ti continui truda si sa te bucur de roadele muncii tale.”

“Abilitatea de a iti pastra calmul se gaseste in interiorul tau.”

“Schimba-ti perceptia asupra propriei tale persoane; nu esti o entitate separata, de aceea recunoaste-te in tot ceea ce intalnesti.”

“Oamenii plini de virute nu cauta defectele celorlalti; cei care cauta defectele celorlalti nu au virtute.”

Vezi oferta Libris!

Vezi oferta Carturesti!

Vezi oferta Librex!

Vezi oferta Libraria Delfin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post