Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes Recenzie

Înainte să te cunosc Copertă carte Înainte să te cunosc
Jojo Moyes
Fiction
Grup Editorial Litera
19 August 2016
372

Inainte sa te cunosc infatiseaza o poveste atipica de dragoste, o iubire neasteptata intre doua persoane care, aparent, nu au nimic in comun. Intamplari cu totul imprevizibile se deruleaza sistematic, evenimente tragice si momente impresionante vor exprima ce inseamna sacrificiul propriei fericiri pentru persoana iubita.

Seria Inainte sa te cunosc este formata din trei carti: Inainte sa te cunosc, Dupa ce te-am pierdut si Eu, si totusi alta. Fiecare volum ne surprinde intr-un alt mod, prin schimbari bruste, situatii intortocheate si momente de cumpana pentru protagonista noastra.

Inainte sa te cunosc

Este primul volum al seriei anterior mentionate si are in prim plan pe cei doi protagonisti – Will Traynor si Louisa Clark. Desi sunt doua persoane care aparent nu au nimic in comun, ci dimpotriva, au viziuni diferite despre modul in care viata trebuie traita, cei doi ajung sa aiba o relatie cu totul speciala.

Dincolo de aparente si bariere, iubirea nu tine cont de statut social, viziune despre viata sau pareri contradictorii. Will Traynor, in urma unui accident nefericit ajunge intr-un scaun cu rotile, iar cand Louisa Clark paseste pentru prima data in casa sa pentru a ocupa postul de ingrijitoare, acesta se indragosteste pe loc.

Louisa Clark este, fara indoiala, o prezenta parca venita din alta lume, un strop de culoare atat la propriu prin vestimentatia indrazneata si multicolora pe care o are, cat si la figurat, prin comportamentul sau energic si plin de viata.

In urma cu doi ani, inainte de nefericitul accident care l-a transformat in tetraplegic, Will Traynor era un barbat foarte aratos, pasionat de sporturi extreme, un om de afaceri de succes care se bucura de o viata luxoasa traita la maxim si inconjurat de femei frumoase.

Pe de alta parte, Louisa Clark provine dintr-o familie modesta, nu are planuri marete de viitor si se complace intr-o relatie de 7 ani cu iubitul ei, Patrick, cu care descopera, in final, ca nu are nimic in comun.

Convieturirea alaturi de Will nu pare sa fie usoara pentru Louisa, cel putin la inceput, fiindca desi incearca sa il binedispuna, acesta reuseste sa ramana impasibil, sfidator si arogant. Insa, atacurile lui verbale nu reusesc sa o demoralizeze si face eforturi colosale sa ii schimbe starea de spirit si sa il determina sa priveasca viata altfel din postura pe care o are in prezent.

Firul narativ al acestei povesti este foarte complex si imprevizibil, insa, ideea de la care se pleaca este iubirea pe care Louisa ajunge sa i-o poarte unui barbat care are zilele numarate din cauza dorintei lui de a incheia cosmarul care ii defineste propria viata. In acest context, apare intrebarea: care este atitudinea potrivita? Il intelegi si il sustii sau ii condamni decizia indiferent de motivele care stau la baza?

Atat cartea, cat si filmul surprind in mod clar emotiile protagonistei, le transmite mai departe si te fac sa stai cu sufletul la gura pana la final. Povestea continua cu urmatoarele carti Dupa ce te-am pierdut si Eu, si totusi alta.

Inainte sa te cunosc : Libris

Inainte sa te cunosc : Elefant

Inainte sa te cunosc : eMAG

Inainte sa te cunosc : Litera

Inainte sa te cunosc : Carturesti

Inainte sa te cunosc : Bookzone

Inainte sa te cunosc : Libraria Delfin

Inainte sa te cunosc : Diverta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post