Dupa ce te-am pierdut de Jojo Moyes

dupa ce te-am pierdut

Dupa ce te-am pierdut este continuarea povestii impresionante a bestseller-ului Inainte sa te cunosc si care continua firul narativ intr-o alta maniera. Practic, urmatorul volum vine cu o noua prezentare a protagonistei noastre, Louisa Clark, dupa 18 luni de la tragedia care i-a marcat viata si care a determinat-o, intr-un fel sau altul, sa progreseze pe toate planuri. Daca in primul volum discutam despre o Lou plina de energie si veselie debordanta, lipsita de perspective marete, de aceasta data, protagonista romanului devine o persoana total schimbata, am putea spune, chiar de nerecunoscut.

Moartea lui Will Traynor isi pune amprenta asupra personalitatii, modului de gandire si de raportare in viata a Louisei, iar destinul ei se schimba intr-un mod spectaculos. Se muta in Londra, intr-unul dintre cele mai mari si galagioase orase, tinand cont de toate sfaturile pe care Will i le ofera atat inainte sa moara, cat si intr-o scrisoare de ramas bun. Atat durerea provocata de moartea omului iubit, cat si scandalul iscat in urma evenimentului au determinat-o pe Louisa sa paraseasca orasul natal si sa mearga mai departe.

Reuseste sa achizitioneze un apartament in Londa cu banii primiti mostenire de la Will si obtine un job la aeroport, insa nu putem spune ca este superior job-ului anterior. Din aceasta cauza, starea de nemultumire si neimplinire persista, iar Louisa se simte din ce in ce mai singura si frustrata.

In acest volum, apar noi personaje foarte importante in viata Louisei Clark care ii schimba traiectoria si care o pun fata in fata cu noua realitate cu care se confrunta. In urma unui incident care ii pune viata in pericol, Louisa ajunge sa il cunoasca pe Sam, un paramedic care ii salveaza viata si de care se indragosteste, ajungand sa aiba o relatie cu el plina de suisuri si coborasuri.

Un alt personaj care isi face aparitia si care isi pune amprenta asupra Louisei, este Lily, fiindca lui Will de a carei existenta nimeni nu stia. Cu toate ca fata nu este responsabilitatea Louisei, cea din urma considera ca este datoria sa ca adolescenta rebela Lily sa isi cunoasca bunicii paterni, lucru pe care il si reuseste.

Din nou, povestea si personajele sunt destul de complexe, apar foarte multe situatii neasteptate, aducand la suprafata trecutul cu toate ranile nevindecate, dar care intr-un final, reusesc sa ia o altfel de intorsatura.

“Devenise un fel de obicei secret: eu, linia orizontului, confortul întunericului, anonimatul și conștientizarea faptului că aici, sus, nimeni nu știe cine sunt. Îmi ridic fruntea, simțind adierea nopții, auzind râsete de jos, sunetul înfundat al unei sticle sparte, forfota traficului către oraș, văzând șuvoiul nesfârșit, roșu, de stopuri auto, asemănarea unui șuvoi de sânge. Doar între trei și cinci dimineața e ceva mai liniște, bețivii s-au prăbușit în paturile lor, maeștrii bucătari de pe la restaurante și-au scos șorțurile, iar puburile și-au închis ușile. Liniștea acelor ore e întreruptă doar sporadic de mașinile de aprovizionare, de deschiderea brutăriei evreiești de peste drum, de bufniturile ușoare ale dubițelor cu ziare care aruncă teancurile de hârtie. Cunosc și cele mai subtile mișcări ale orașului, fiindcă nu dorm”.

Dupa ce te-am pierdut : Libris

Dupa ce te-am pierdut : Litera

Dupa ce te-am pierdut : eMAG

Dupa ce te-am pierdut : Carturesti

Dupa ce te-am pierdut : Bookzone

Dupa ce te-am pierdut : Librex

Dupa ce te-am pierdut : Diverta

Dupa ce te-am pierdut : Libraria Delfin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post