Puterea prezentului de Eckhart Tolle

Puterea prezentului, scrisa de Eckhart Tolle, este cartea ce ne va face sa intelegem importanta de a trai in prezent, de a uita de regretele din trecut sau de fanteziile din viitor. Abordeaza in detaliu motivele pentru care ar trebui sa traim viata exact in momentul prezent, oferind sfaturi utile de viata.

Cartea are in vedere cateva idei  esentiale pe care le dezvolta. De pilda, autorul ne atrage atentia asupra faptului ca fiecare minut petrecut ingrijorandu-se asupra viitorului sau regretand faptele din trecut nu este altceva decat un timp pierdut. Tot ceea ce putem realmente sa facem este sa traim in prezent, acum.

De asemenea, autorul ne recomanda sa devenim constienti de vocea launtrica, sa ne auto analizam si observam, astfel incat sa reusim sa ne controlam propriile ganduri. In acelasi timp, este important sa intelegem faptul ca toata suferinta acumulata nu este altceva decat rezultatul rezistentei la lucrurile pe care oricum nu le mai putem schimba. Singura solutie de a ne elibera este sa ne analizam constant mintea si sa renuntam sa ne mai judecam.

Fara indoiala, autorul Eckhart Tolle este un invatator spiritual cu multa experienta in domeniu, iar cartea se concentreaza in mod deosebit pe timpul prezent, adica astazi si acum. Atrage atentia asupra tendintei actuale de a analiza trecutul si de a planui viitorul, uitand complet de momentul prezent.

“Cand va surprindeti alunecand in asteptare… iesiti repede din ea. Intrati in prezent. Fiti, pur si simplu, si bucurati-va de sentimentul vietii. Cand sunteti prezent, nu este niciodata nevoie sa asteptati ceva.”

“Cea mai mare parte a suferintei oamenilor este inutila. Este creata chiar de dumneavoastra, atat timp cat viata va este condusa de mintea care nu este supusa observarii. Durerea pe care o creati acum este intotdeauna o forma de neacceptare, o forma de rezistenta inconstienta fata de ceea ce este.”

“Daca nu va puteti simti impacat atunci cand sunteti singur, veti cauta o relatie pentru a va acoperi sentimentul de disconfort. Puteti fi sigur ca aceasta forma de disconfort va aparea intr-o forma sau alta in relatie si ca va veti considera probabil partenerul raspunzator pentru acest lucru.”

“Cu cat sunteti mai identificat cu mintea dumneavoastra, cu atat mai mult suferiti. Sau puteti privi acest lucru si in felul urmator: cu cat sunteti mai capabil sa respectati si acceptati clipa Acum, cu atat sunteti mai liber de durere si suferinta – si de mintea egocentrica.”

Eckhart Tolle este un adevarat invatator spiritual. In anul 2011 a fost pe lista publicatiei Watkins Review fiind considerata cea mai influenta persoana  spirituala din lume. Tolle a afirmat ca o buna parte a vietii sale a fost o persoana deprimata pana cand a suferit o transformare interioara, devenind astfel rezultatul a ceea ce este astazi.

Vezi oferta Book Zone

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Libris

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Librex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post