Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

Dragostea in vremea holerei reprezinta unul dintre cele mai populare romane ale scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez. Infatiseaza o impresionanta poveste de dragoste, ce demonstreaza ca dragostea nu are varsta sensibilizand cititorul prin poveste, dar si prin protagonistii ei.

In acest roman, este vorba despre povestea tanarului fara posibilitati materiale, Florentino Ariza, care se indragosteste de fiica unui negustor de catari, Fermina Daza. Acesta ii jura fetei fidelitate si dragoste vesnica, insa singura modalitate prin care pot comunica sunt niste scrisori expediate pe furis. Sentimentul dintre cei doi este atat de puternic incat dupa 50 de ani 9 luni si 4 zile inca dainuie in inimile amandurora. Contrariat de sentimentele dintre cei doi indragostiti, tatal Ferminei ii desparte, aceasta ajungand sa se casatoareasca cu un doctor tanar si bogat, Juvenal Urbino.

Povestea este, intr-adevar, savuroasa, descrierile sunt generoasa astfel incat iti creeaza senzatia ca te afli acolo, in mijloc actiunii, reusind sa te transpuna in pielea personajelor. Dincolo de povestea de dragoste care este urmarita pe parcursul romanului, autorul are in vedere si vietilor celor doi, separat, care sunt intr-o totala antiteza. Florentino Ariza cauta pe parcursul vietii alinare si consolare in bratele diferitelor femei, insa are grija ca zvonurile despre viata lui sa  nu se raspandeasca, pentru a nu ajunge la urechile Ferminei. Pe de alta parte, Fermina ramane fidela sotului pentru jumatate de veac, in ciuda episoadelor de infidelitate traite de doctorul Urbino.

In calitate de cititor, romanul Dragostea in vremea holerei m-a impresionat foarte mult, datorita manierei in care a fost redactata pot spune ca a reusit sa ma transpuna destul de usor in mijloc povestii intelegand indeaproape sentimentele si trairile personajelor. Este un roman ce nu trebuie ratat celor care adora romanele de dragoste, cu toate ca povestea este una usor diferita fata de cea relatata in astfel de romane.

In 2007, romanul a fost si ecranizat, insa, cum se intampla de cele mai multe ori in cauzl filmelor, actiunea romanului nu este redata cu fidelitate, ci se concentreaza mai mult pe povestea de dragoste a protegonistilor. Este si asa o poveste impresionanta, insa nu se poate compara cu romanul in sine.

Dragostea in vremea holerei Libraria Delfin

Dragostea in vremea holerei Librex

Dragostea in vremea holerei Diverta

Dragostea in vremea holerei Libris

Dragostea in vremea holerei eMAG

Dragostea in vremea holerei Carturesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post