Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Oamenii fericiti citesc si beau cafea este o lectie de viata foarte importanta, se focalizeaza pe ideea pierderii persoanelor dragi, tragedie care ar putea sa ne marcheze pe fiecare dintre noi. Si, cu toate acestea, viata merge mai departe, evenimentele trebuie tratate ca atare, insa esential este sa stim sa depasim chiar si cele mai dificile momente si situatii limita.

Aceasta este povestea de viata a protagonistei noastre – Diane – care in urma unui accident nefericit, pierde cele mai dragi fiinte: pe sotul sau, Colins, si pe fiica lor, Clara. Situatia este cat se poate de traumatizanta pentru Diane, care timp de mai bine de un an nu reuseste sa depaseasca depresia, ci se incapataneaza sa mentina vie amintirea celor doi, dar mai ales, refuza sa accepte soarta acestora.

Cel mai bun prieten, dar si asociat, Felix cu care isi si deschide cafeneaua Oamenii fericiti citesc si beau cafea in Paris, isi propune sa o ajute pe Diane sa depaseasca aceasta situatie, insa ea refuza cu vehementa, luand decizia de a face o excursie de una singura in Mulranny, Irlanda, cu speranta ca acolo se va putea izola de toata lumea.

Odata ajunsa in Mulranny, il cunoaste pe Edward, vecinul sau foarte antipatic si deloc sociabil, cu care initial nu are o relatie agreabila. Insa, in urma unor evenimente, mai cu seama, favoruri pe care acesta involuntar sau nu ajunga sa le faca, Diane isi da seama ca sub carapacea de barbat badaran, lipsit de sensibilitate, se afla un altfel de om. Lucrurile isi urmeaza cursul, apar tot felul de situatii neprevazute, unele dintre ele o pun pe Diane in dificultate.

Desi ajunge sa fie realmente interesata de Edward, Diane inca nu se simte pregatita sa o ia de la capat, si se vede nevoita sa ia anumite decizii care, ulterior, nu o fac sa fie impacata cu ea insasi, ci dimpotriva.

In linii mari,  Oamenii fericiti citesc si beau cafea este o carte cu titlul de impact, usor de abordat si, as spune chiar, si usor de citit. Alocuri apar tot felul de situatii imprevizibile, dar personal, m-as fi asteptat la un alt gen de final. Insa, romanul are o continuare care se numeste Viata e usoara, nu-ti face griji pe care o voi prezenta intr-un alt material.

Oameni fericiti citesc si beau cafea : Editura Trei

Oamenii fericiti citesc si beau cafea : Bookzone

Oamenii fericiti citesc si beau cafea : Librex

Oamenii fericiti citesc si beau cafea : Libris

Oamenii fericiti citesc si beau cafea : Carturesti

Oamenii fericiti citesc si beau cafea : eMAG

2 thoughts on “Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand”

  1. Diana spune:

    Draguta cartea, am terminat-o si eu recent de citit si pot spune ca este genul de lectura usoara, care te relaxeaza. Recomand!

  2. Maria Chirca spune:

    Foarte usor de citit, draguta povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post