Femeia la treizeci de ani de Honore de Balzac

femeia la 30 de ani

Femeia la treizeci de ani de Honore Balzac este una dintre cartile care m-au atras prin titlul sau si, neinformandu-ma nici macar despre subiectul cartii, am fost luata prin surprindere de actiunea desfasurata. Aceasta carte face parte din literatura clasica, insa avand in vedere multitudinea de actiuni si evenimente desfasurate in cadrul sau, as zice ca cele 220 de pagini au fost inca prea putine.

Actiunea se desfasoara in secolul al XIX-lea si o aduce in prim plan pe Julie d’Aiglemont si destinul sau nefericit. Este vorba despre suferintele prin care fata trece, despre lipsa de iubire si momentele in care considera ca ar fi fost mai bine sa nu existe. Insa, toate acestea se petrec din cauza incapatanarii sale de a se casatori cu un colonel pe nume Victor D’Aiglemont, a carei frumusete a subjugat-o. In ciuda faptului ca batranul sau tata se impotriveste unei eventuale relatii cu respectivul barbat, folosindu-se de un fel de santaj emotional. Un parinte incearca intotdeauna sa isi protejeze copiii, insa aceasta metoda sa fie una potrivita?

Putin mai tarziu, tanara Julie este deja femeie maritata, dar si in doliu, dupa moartea tatalui. Impinsa de nerabdare si incapatanare, Jolie devine sotia barbatului cu care tatal sau nu era de acord. Insa, decesul tatalui o lipseste de iubirea neconditionata, calda si dezinteresata pe care doar parintii o nutresc pentru copiii lor.

Dezamagirea nu intarzie sa apara, visurile si sperantele sa se spulbere treptat, diferenta dintre carracterele sale fiind din ce in ce mai evidenta. Viata Juliei ia cu totul o alta intorsatura decat s-ar fi asteptat la inceput, fata devine mama, insa una greu de inteles, care intra in depresie si se izoleaza de toata lumea.

Profeticele cuvinte ale tatalui sau ii rasunau din nou in urechi si cugetul o mustra ca nu le presuise intelepciunea. De la acea nebuneasca neasculatare i se trageau toate nenoricirile; si adeseori nu stia care dintre ele ii este cel mai greu de dus.

Femeia la treizeci de ani este o adevarata lectie de viata pentru multi dintre noi, ce ne ofera teme importante de reflectie, prezentand evolutia sufletului feminin prin ochii unui barbat inzestrat cu inteligenta. In opinia mea, romanul este cam restrans avand in vedere multitudinea de intamplari, dar si amploarea lor, cu atat mai mult cu cat ne raportam la un interval tempeoral destul de mare.

Femeia la treizeci de ani eMAG

Femeia la treizeci de ani Libris

Femeia la treizeci de ani Carturesti

Femeia la treizeci de ani Diverta

Femeia la treizeci de ani Libraria Delfin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post