Schimband gandirea, iti schimbi viata de Brian Tracy

Schimband gandirea, iti schimbi viata de Brian Tracy prezinta un plan bine realizat prin care ne putem schimba radical modul de a gandi si de a deveni o versiune mai buna. Autorul pleaca de la premisa conform careia “devii ceea ce gandesti in cea mai mare parte a timpului” si “lumea ta exterioara reprezinta in mare masura o imagine in oglinda a universului tau interior”.

Brian Tracy ne confirma, inca o data, ca nu exista limite in ceea ce putem obtine, cat timp ne dorim un anumit lucru suficient de mult. Iar daca cineva ar crede ca in calea unui obiectiv se afla prea multe obstacole greu de depasit, atunci autorul ne face sa intelgem ca singurul obstacol este felul in care gandim.

Cartea Schimband gandirea, iti schimbi viata scrisa de Brian Tracy este un ghid foarte practic pentru cei care sunt dispusi sa isi depaseasca propriile limite impuse, sa deblocheze potentialul mintiii si sa se elibereze de constrangerile impuse de credintele daunatoare. Fiecare capitol din aceasta carte se incheie cu un set de intrebari gandite cat o sumarizare a invataturilor oferite anterior, dar si ca o fisa de evaluare a propriei personalitati.

Cartea lui Tracy este bazata de o strategie care a ajutat milioane de oameni din intreaga lume sa isi descopere si atinga potentialul. Totodata, prezinta cele 12 principii detaliate atingand subiecte de interes referitoare l: descoperirea resurselor interioare de care fiecare dispunem, preluarea controlului asupra modului in care gandim, schimbarea modului de a gandi, obtinerea obiectivelor cu adevarat importante pentru fiecare dintre noi, dezvoltarea unei increderi de sine mai puternice si atragerea de oportunitati, oameni si circumstante benefice evolutiei nostre personale, dar si profesionale.

Acest ghid ne invata cum sa atragem in viata noastra omeni, idei, oportunitati si circumsante in functie de gandurile care ne domina fiinta. Invatam, sa cultivam credinta, pasii prin care putem atinge un anumit scopce presupune sa decidem ceea ce ne dorim, sa ne notam obiectivele si sa descoperim care este pretul pe care suntem dispusi sa il platim. Mai mult decat atat, descoperim si tipul inteligentei dominante – verbala, numerica, fizica, muzicala, spatiala, interpersonala, intrapersonala, antreprenoriala, intuitiva sau abstracta. Ceea ce se urmareste, de fapt, este folosirea in cat mai multe activitatii, tipul de inteligenta caracteristic. In plus, veti descoperi ce este desensibilizarea sistematica ce presupune actiuni repetate pana cand un anumit lucru sau eveniment nu iti mai provoaca teama.

Citate interesante preluate din carte:

“Nu exista pe Pamant niciun lucru pe care nu-l poti avea – odata ce ai acceptat mental faptul ca il poti obtine.”

“Cea mai buna dovada ca un lucru poate fi indeplinit este ca altii l-au facut deja.”

“Nu ceea ce ti se intampla in viata e important. Semnificativ e doar modul in care reactionezi la ce se intampla. Nu are insemnatate din ce directie vii. Conteaza cu adevarat doar in ce directie te indrepti.”

“O emotie mai puternica va domica si va predomina asupra unei emotii mai putin puternice, iar emotia asupra careia te concentrezi, oricare ar fi ea, creste si devina mai puternica.”

“Cand ramai suparat pe o alta persoana, ii dai controlul tau emotional de fiecare data cand te gandesti la ea. II permiti sa-ti controleze emotiile de la distanta.”

“Gandul este sursa initiala a tuturor bogatiilor, succeselor, castigurilor materiale, marilor descoperiri si inventii.”

“Cunoasterea inseamna putere.”

“Gandeste in avans tot timpul!”

“Cei care nu se gandesc la viitor, nu pot avea unul.”

Vezi oferta Libris

Vezi oferta Carturesti

Vezi oferta Librex

Vezi oferta Book Zone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post